Zonder ouders of documenten

Syrisch meisje (11) moederziel alleen gevonden op station: 'Raakt je in het hart'

01 augustus 2021 09:39
Het meisje is meegenomen naar het politiebureau. Beeld © politie_utrecht_centrum / Instagram

Op station Utrecht Centraal is gisteren een meisje van 11 gevonden. Ze bleek uit Syrië te komen en was op het station zonder haar ouders en documenten, met alleen een rolkoffer.

Het verhaal werd op Instagram gedeeld door een wijkagent uit Utrecht. Hij schrijft dat het meisje werd gevonden door NS-medewerkers, nadat ze in haar eentje door de stationshal had gedwaald.

"Het raakt je echt in je hart dat zo'n jong kind, moederziel en alleen, aan haar lot overgelaten wordt in een voor haar vreemd land", schrijft wijkagent Peter in het bericht.

11 jaar oud

De medewerkers van de NS gaven haar wat te eten en te drinken. Ze bleek geen Nederlands of Engels te spreken. Dankzij een toevallige voorbijganger werd ontdekt welk dialect ze sprak en dat ze dus uit Syrië komt. Bovendien bleek het meisje pas 11 jaar oud.

Behulpzame burgers

De politie werd erbij gehaald. Agenten wisten haar gerust te stellen en namen haar mee naar het bureau, waar de juiste instanties werden ingeschakeld.

"Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore