Lichtgewond

Parachute opent niet, maar deze Britse parachutist overleeft na val op huis

13 juli 2021 02:29 Aangepast: 13 juli 2021 02:30
Een Britse parachutist, ter illustratie. Beeld © ANP

Een soldaat van de Britse luchtmacht die tijdens een oefening uit een vliegtuig sprong, heeft aan een falende parachute slechts 'lichte verwondingen' overgehouden. De man viel door het dak van een huis, waar hij werd afgeremd door isolatiemateriaal en dakbedekking.

Het incident gebeurde vorige week boven de Amerikaanse staat Californië, waar de Britse luchtmacht bezig was met een oefening. Parachutisten sprongen van 15.000 voet (ruim 4,5 kilometer hoogte) uit een vliegtuig voor een zogenoemde High Altitude Low Opening (Halo) oefening, schrijven buitenlandse media.

'Een wonder'

De parachute van de soldaat opende niet en de man viel door het dak van een huis. Op beelden van lokale media is een gat in het dak te zien. Buurtbewoners vertellen dat ze de parachutist uit de lucht zagen vallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat nou rollator? Nelly is 92 en springt uit een vliegtuig

Rose Martin, een buurvrouw die als verpleegkundige werkt, vertelde dat ze naar het huis rende om te kijken hoe het met de parachutist ging. Hij lag in de keuken van de woning, omringd door isolatiemateriaal en dakpannen. "Ik wilde niet dat iemand hem verplaatste", zei Martin. "In mijn ogen is het een wonder dat hij nog leeft, zonder parachute."

Herstellende

De eigenaresse van het huis, Linda Sallady, zei dat er behalve het gat in het dak weinig schade aan het huis is. "Hij landde niet op de muren of apparatuur." Volgens de politie was de parachutist na landing 'bij bewustzijn, in veel pijn, maar niet zwaargewond'.

De parachutist is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij volgens het Britse leger alweer 'herstellende' is van zijn val.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Greenpeace maakt excuses voor parachutist op veld: 'Niet de bedoeling'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore