Opmerkelijke toeschouwer

Zeeleeuw verstoort voetbalwedstrijd in Nieuw-Zeeland

05 juli 2021 03:56 Aangepast: 05 juli 2021 04:40
De zeeleeuw liet zich niet wegjagen. Beeld © Bradley Scott

Een voetbalwedstrijd in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin werd afgelopen weekend verstoord door een wel heel opmerkelijke toeschouwer. Een zeeleeuw besloot een kijkje te nemen op het veld waar de junioren aan het spelen waren. Het dier wilde vervolgens niet vertrekken.

De Nieuw-Zeelandse Bradley Scott was bij de voetbalwedstrijd van zijn dochter aan het kijken toen het dier tevoorschijn kwam op het sportveld. Het voetbalveld ligt niet ver van de kust.

Wedstrijd stilgelegd

De zeeleeuw lag eerst langs de kant van het veld en hield zich gedeisd, maar toen de 13-jarige spelers aan de wedstrijd begonnen kwam het dier in actie. De zeeleeuw bewoog zich naar het midden van het veld, waardoor de wedstrijd moest werden stilgelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse zeeleeuw verdwaalt tijdens boswandeling

De wedstrijd werd verplaatst naar een naastgelegen veld, maar al gauw volgde de zeeleeuw de kinderen. "Toeschouwers probeerden het dier af te schrikken en opnieuw naar de zijkant van het veld te dirigeren", vertelt Scott aan lokale media. Dat lukte uiteindelijk, waarna het dier terug in zee verdween.

Hilarische situatie

De aanwezigheid van de zeeleeuw leidde tot hilariteit onder de ouders van de voetballende kinderen. Wel bleef iedereen op gepaste afstand: zeeleeuwen kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten adviseren mensen daarom altijd minimaal 20 meter afstand tot de dieren te bewaren.

Vorige week zorgde een zeehond elders in Dunedin ook al voor commotie omdat het dier een lokale weg blokkeerde.

Bekijk ook: opgejaagde zeeleeuwen dreigen vissersboot Chili te laten zinken

Vissers voor de kust bij Chili zijn overvallen door een groep zeeleeuwen die werden opgejaagd door orka's. In paniek probeerden de zeeleeuwen aan boord van een vissersboot te komen. Omdat die zwaar beladen was, vreesde men dat de boot zou zinken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore