Opmerkelijk

Hongerige kat valt Amsterdamse supermarkt binnen, eigenaar opgespoord

23 juni 2021 16:46 Aangepast: 23 juni 2021 17:34
De 'opsporingsaffiche' met de kat. Beeld © Twitter / @rgeeraedts

Tumult in een vestiging van Deen Supermarkten in Amsterdam: een kat uit de buurt maakt er sinds een paar weken een gewoonte van om de kantine binnen te vallen en te bedelen om iets te eten. Het leidde tot een oproep in de winkel: of de eigenaar zich wilde melden. "Wij willen graag even met u overleggen."

Al snel ging de oproep rond op social media, waar veel mensen zich vrolijk maakten om het 'opsporingsbiljet'. Als 'verdachte' zouden de ogen van de kat eigenlijk met een balkje moeten worden bedekt, opperde iemand.

"Deze nieuwsgierige viervoeter bezocht onze kantine regelmatig via het balkon van zijn baasje en onze buren", schrijft de supermarkt op Twitter. "De bedrijfsleiding wilde het baasje hiervan op de hoogte stellen. Alle puzzelstukjes vielen voor het baasje nu op zijn plek. Waarom de kat bijvoorbeeld zo weinig at."

Snuffelen en kijken

Want de eigenares meldde zich al snel. "Hierachter is een afgesloten hofje", zegt een medewerker van de supermarkt, "en daar kwam de kat vandaan. Hij kwam steeds even snuffelen en kijken en iedereen hier in de kantine gaf hem aandacht. We gaven hem niet actief te eten, maar er staan natuurlijk wel spullen waar hij van at."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Poes Vlekkie na week teruggevonden op Schiphol, baasje dolgelukkig

Met de eigenares is vandaag afgesproken dat ze haar kat gaat proberen binnen te houden. "Maar het is begrijpelijk als dat niet altijd lukt", zegt de medewerker van Deen. "Het blijft per slot van rekening een buitendier."

Dus hebben de medewerkers van Deen beloofd dat ze, mocht de buurtkat zich weer in de kantine laten zien, eventueel voedsel zo ver mogelijk bij hem uit de buurt zullen houden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore