Kroatische aanvoerder

Dit is de jongste én oudste doelpuntenmaker op een EK

23 juni 2021 04:48 Aangepast: 23 juni 2021 06:52
De Kroatische middenvelder en aanvoerder Luka Modric. Beeld © ANP

De Kroatische middenvelder Luka Modric maakte gisteren een doelpunt in de wedstrijd tegen Schotland. Daarmee bereikte hij een opmerkelijke mijlpaal: hij is de jongste én oudste doelpuntenmaker op een Europees kampioenschap.

De Kroaat maakte in 2008 zijn eerste EK-doelpunt als talentvolle twintiger. Hij was 22 en 273 dagen oud en daarmee de jongste ooit die een doelpunt maakte op een EK.

'Historisch doelpunt'

Gisteren scoorde hij tijdens de EK-wedstrijd tegen Schotland, waardoor Kroatië zich plaatste voor de achtste finales van het EK. Modric is inmiddels 35 jaar en 286 dagen oud en daarmee de oudste doelpuntenmaker ooit op een EK.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Engeland als groepswinnaar door, met Kroatië en Tsjechië

Modric zei na afloop van de wedstrijd dat zijn 'historische' doelpunt veel voor hem betekende. "Ik ben blij dat ik de ploeg daarmee kon helpen. Maar belangrijker vind ik dat we van het begin tot het eind goed hebben gespeeld. We komen eindelijk in vorm."

'Als we zo doorspelen'

"We zijn gelukkig nu", zei de aanvoerder verder over de wedstrijd die Kroatië met 3-1 won van de Schotten. "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en we zijn geplaatst voor de achtste finales. Maar we waren niet tevreden over onze eerste twee EK-duels."

Daarmee doelde hij op de wedstrijden tegen Engeland (0-1) en Tsjechië (1-1). "We wisten dat het beter moest. Als we zo spelen als in deze wedstrijd dan vormen we voor elke tegenstander een gevaar."

Bekijk ook: euforie op het terras toen Oranje won

'We worden kampioen', werd er op het terras geroepen toen het Nederlands elftal de laatste groepswedstrijd op het EK won.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore