Noten teruggegeven

Vrachtwagenchauffeur VS gaat er vandoor met bijna 20.000 kilo pistachenoten

22 juni 2021 03:42
De man probeerde de pistachenoten in kleine hoeveelheden te verkopen. Beeld © ANP

"Die noot is gekraakt." Op sociale media wordt de ene na de andere woordgrap gemaakt na een opmerkelijk politiebericht. Een vrachtwagenchauffeur in de Amerikaanse staat Californië stal namelijk bijna 20.000 kilo pistachenoten met een waarde van meer dan 100.000 dollar (ruim 84.000 euro).

De 34-jarige vrachtwagenchauffeur Alberto Montemayor is door de politie van Tulare county in Californië gearresteerd. Agenten kwamen hem op het spoor nadat zijn werkgever ontdekte dat bijna 20.000 kilo pistachenoten verdwenen waren.

Lading nooit afgeleverd

Montemayor vervoerde de lading, maar leverde de pistachenoten niet af bij het bedrijf Touchstone Pistachio Company. In plaats daarvan reed hij de vrachtwagen naar een parkeerplaats even verderop. Daar haalde hij de pistachenoten uit de verpakking en herpakte ze in kleinere zakken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Pistachebende' trekt langs supermarkten in heel Nederland

De politie heeft de pistachenoten teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, die nog niet heeft gereageerd op de opmerkelijke diefstal. De politie doet onderzoek naar de zaak. In Californië worden vaker pistachenoten ontvreemd. 

Het politiebericht krijgt op Facebook veel reacties. "Hoe dacht hij in hemelsnaam dat hij hiermee weg kon komen?", schrijft een gebruiker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore