Regelgeving

Vlag mag niet uit, dus verlicht dit stel VS hele huis in regenboogkleuren

11 juni 2021 06:11 Aangepast: 11 juni 2021 06:23
Waar het stel woont, mag je alleen een Amerikaanse vlag uithangen. Beeld © Reddit / Memon17

Voor het huis van Memo Fachino en zijn echtgenoot Lance Mier hing al vijf jaar lang een regenboogvlag, maar vorige maand viel er een brief op de mat. De vlag moest weg voor hun huis in de Amerikaanse staat Wisconsin. De twee kwamen daarom met een opmerkelijke oplossing.

Volgens Fachino hangt de vlag al jaren voor de deur, als 'een teken van inclusiviteit'. Dat vertelt hij aan CNN.

'Geen verkeerde bedoelingen'

Afgelopen maand stuurde de vereniging van eigenaren echter een brief met de vraag of de vlag verwijderd kon worden. Vanaf nu zou alleen de Amerikaanse vlag nog toegestaan zijn in de buurt.

"Ik denk niet dat de vereniging verkeerde bedoelingen had", vertelt Fachino. Er waren buurtbewoners die Black Lives Matter-vlaggen ophingen en anderen die de politie aanhingen. De vereniging wilde daar een einde aan maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regenboogkoekjes? Eerst haatberichten, toen lange rijen bij bakker VS

"Diversiteit is belangrijk voor ons", vertelt Fachino. Jaren geleden was er eens een buurman die worstelde met zijn genderidentiteit. Hij zei veel baat te hebben gehad bij de vlag van het stel.

Zes gekleurde lampen

Al gauw ontdekten Fachino en Mier dat er in het regelement niets staat over verlichting. Daarom besloten ze zes gekleurde lampen te kopen en lichtten ze het hele huis op in de kleuren van de regenboog.

"Het is niet dat we aan een drukke doorgaande weg wonen", vertelt Fachino. "Dus het is niet zo dat honderden mensen langs ons huis rijden." Een foto van het huis, die hij op Reddit postte, werd wel al gauw tienduizenden keren gedeeld.

Pride-maand

Fachino denkt niet dat het huis altijd zo verlicht blijft. Aan het einde van deze Pride-maand verwacht hij de gekleurde lampen uit te zetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lego lanceert Pride-collectie: 'Het leven is divers, dus speelgoed ook'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore