'Fouten gemaakt'

Journalist VS die masturbeerde in videovergadering terug op tv: 'Sorry'

11 juni 2021 01:50 Aangepast: 11 juni 2021 01:51
De Amerikaanse journalist Jeffrey Toobin in 2017. Beeld © ANP

De bekende Amerikaanse journalist Jeffrey Toobin, die door het tijdschrift de New Yorker ontslagen werd nadat hij masturbeerde tijdens een videovergadering, is weer terug op televisie. "Ik dacht dat niemand me kon zien. Al weet ik dat dat geen excuus is."

"Waar was je in godsnaam mee bezig?", vraagt CNN-presentator Alisyn Camerota aan haar collega Jeffrey Toobin. De journalist, een van de bekendste Amerikaanse juridische media-analisten, werd vorig jaar eerst geschorst en daarna ontslagen door het gerenommeerde tijdschrift de New Yorker.

'Zeer bevoorrecht'

Hij werkte al 27 jaar voor dat blad, maar kwam in opspraak nadat hij masturbeerde tijdens een videovergadering via Zoom. CNN, waar Toobin ook al decennia verslag voor deed, besloot de journalist op non-actief te zetten. Nu komt hij weer terug op tv, meldt CNN

"Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik het weer mag proberen", zegt hij daarover in een gesprek met Camerota. Hij beschrijft zichzelf als een 'gebrekkig mens dat fouten heeft gemaakt' en noemt zijn gedrag 'diep debiel en onverdedigbaar'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Journalist VS ontslagen na masturberen tijdens videovergadering

De afgelopen maanden waren 'ellendig', vertelt Toobin. "Ik doe er alles aan om een beter mens te worden." De komende tijd zal de journalist weer regelmatig op CNN te zien zijn, maar bij de New Yorker is hij niet meer welkom.

"Gedurende mijn hele carrière zijn er nooit klachten over mij binnengekomen", zegt Toobin daarover. "Er waren nooit problemen, er was alleen dit ene incident."

'Buitensporig'

Hij noemt het daarom 'buitensporig' dat hij ontslagen is. "Maar daarom vragen ze de crimineel natuurlijk ook niet om de rechter in de eigen zaak te zijn."

Toobin verwacht dat niet iedereen staat te springen om zijn terugkomst op tv. "Ik ken de wereld, ik ben bekend met sociale media en ik kan me voorstellen wat de reacties zullen zijn", zegt hij daarover. "Ik hoop dat niet iedereen er hetzelfde over denkt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse senator zit achter stuur tijdens Zoom-vergadering

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore