12,5 vierkante meter

Nieuw record in Hongkong: ruim 1 miljoen euro voor parkeerplaats

04 juni 2021 20:01 Aangepast: 04 juni 2021 20:03
Een parkeerplaats in Hongkong (niet die uit het verhaal). Beeld © AFP

Een parkeerplaats in Hongkong is geveild voor omgerekend ruim 1 miljoen euro. Voor zover bekend is het op dit moment de duurste parkeerplek ter wereld voor één auto.

De parkeerplaats maakt deel uit van een exclusief wooncomplex in de chique wijk The Peak. De projectontwikkelaar liet vorige maand 29 parkeerplekken veilen. Hoeveel de andere plaatsen hebben opgebracht, is niet bekendgemaakt.

12,5 vierkante meter

De vakken zijn 12,5 vierkante meter groot. Dat betekent dat de vierkantemeterprijs van de duurste plek ruim 80.000 euro bedraagt.

Het vorige record werd ook in Hongkong gevestigd, in 2019. Toen werd een parkeerplaats voor omgerekend 870.000 euro van de hand gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hongkong heeft de duurste parkeerplek ter wereld

De onroerendgoedmarkt in Hongkong is al jaren overspannen. Dat zelfs op parkeerplaatsen grif wordt geboden, is een ontwikkeling die al zeker tien jaar gaande is. Dat de coronapandemie op zijn retour lijkt, zorgt voor een nieuwe golf optimisme onder kopers van onroerend goed.

Huur stijgt pijlsnel

Ook de huurprijzen stijgen pijlsnel. Vorige maand werd een appartement in The Peak verhuurd voor omgerekend ruim 200.000 euro per maand.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore