Aankomst in stijl

Nieuw-Zeelandse voortvluchtige huurt helikopter en meldt zich bij politie

28 mei 2021 03:05 Aangepast: 28 mei 2021 03:06
Een helikopter in Nieuw-Zeeland, ter illustratie. Beeld © ANP

Een voortvluchtige crimineel in Nieuw-Zeeland meldde zich gisteren in stijl op het politiebureau. De man had weken verborgen gezeten in een afgelegen dorpje, maar vond dat het tijd werd zichzelf aan te geven. Hij huurde een helikopter en vloog naar het bureau.

De man, James Bryant, zat vijf weken verborgen in een klein dorpje in Otago, een provincie van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland. Tegen lokale media zegt hij dat het er 'geweldig' was, maar dat het tijd werd om de afgelegen plaats te verlaten.

Oesters en champagne

Hij zocht contact met een advocaat, Arthur Taylor, die hem eerder uit benarde situaties had geholpen. Taylor nam Bryant mee naar een goed restaurant, waar ze lunchten met oesters en champagne. "Het was de eerste fatsoenlijke maaltijd in weken", vertelde Bryant aan verslaggevers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Helikopterpiloot vliegt quarantaine-weigerende toeristen naar politie

Na de lunch vlogen de twee per helikopter naar het politiebureau in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin. De voortvluchtige crimineel, die verdacht wordt van geweldsmisdrijven en op borgtocht vrij was, zou de helikoptervlucht zelf hebben betaald. Hij wilde 'in stijl' arriveren.

Veel yoga

De politie liet eerder weten dat de voortvluchtige Bryant een gevaar is voor het publiek en niet benaderd moet worden. Zelf zegt de crimineel in de afgelopen weken veel yoga gedaan te hebben.

Hij gaf zichzelf aan bij de politie omdat hij angstig werd toen hij zag dat hij als een gevaar voor het publiek werd bestempeld. "Hij heeft waarschijnlijk een paar films gezien waarin agenten met vuurwapens tevoorschijn springen", vertelde zijn advocaat. De arrestatie van Bryant in Dunedin verliep gisteren zonder problemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voortvluchtig maffialid (53) opgepakt door online kookvideo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore