Toeristische attractie New York

Deze trappen niet meer alleen te betreden in strijd tegen zelfmoord

26 mei 2021 05:20 Aangepast: 24 juni 2021 14:21
The Vessel in New York bleef vier maanden gesloten, maar gaat nu weer open. Beeld © ANP

Na meer dan vier maanden gesloten te zijn, gaat de toeristische attractie The Vessel in New York weer open. Maar in de strijd tegen zelfmoord zijn er wel een aantal maatregelen genomen. Zo mag je de treden niet meer in je eentje betreden.

De attractie werd gesloten nadat er in één jaar tijd drie mensen een zelfmoordpoging hadden gedaan. The Vessel is zo'n 45 meter hoog en bestaat uit 154 verschillende trappen.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Na de zelfmoordpogingen werden er meerdere voorstellen gedaan om de veiligheid van de attractie te verbeteren. Eén van de ideeën was om de glazen barrières te verhogen. Dat schrijft de New York Post.

Waarschuwingen

Uiteindelijk is ervoor gekozen om bezoekers alleen nog maar in groepen van minimaal twee toe te laten. Ook zal er meer beveiliging bij The Vessel aanwezig zijn.

"Ook zullen we extra alert zijn op risicovol gedrag bij onze bezoekers", vertelt een woordvoerder van de attractie aan de krant. Daarnaast komen er waarschuwingen bij de relingen en op de tickets. Voor wie hulp nodig heeft, is er contactinformatie van experts. "Wij doen er alles aan deze attractie zo veilig mogelijk te maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CBS: niet méér zelfmoorden in coronajaar 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore