Ga naar de inhoud
Populaire duiklocatie

Natuurlijke brug bij Galapagoseilanden stort in: 'Erosie'

Darwin's Arch bij de Galapagoseilanden. Beeld © ANP

De natuurlijke brug Darwin's Arch, bij de Galapagoseilanden, is afgelopen week ingestort. Er waren op dat moment toeristen die een duikexcursie deden bij aanwezig, maar niemand raakte gewond.

Volgens het ministerie van Milieu van Ecuador, waar de Galapagoseilanden onderdeel van uitmaken, is de brug ingestort als gevolg van 'natuurlijke erosie'. Dat schrijft het ministerie op Facebook.

Natuursteen

"Darwin's Arch is gemaakt van natuursteen dat ooit deel uitmaakte van Darwin Island", meldt het ministerie. Aan land gaan is er verboden.

"De locatie wordt beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om te duiken." Er worden regelmatig roggen, zeeschildpadden en verschillende soorten haaien gespot.

De Galapagoseilanden waren in 1978 een van de eerste plekken die tot Unesco werelderfgoed benoemd werden. Er wonen zo'n 30.000 mensen, verspreid over vier bewoonbare eilanden.

'Aarde is fragiel'

Jen Jones, betrokken bij een natuurbeheerorganisatie, vertelt aan The Guardian verdrietig te zijn dat Darwin's Arch is ingestort. "Het was een icoon van het landschap hier", legt hij uit.

"Dat de brug is ingestort laat zien hoe fragiel de aarde is", zegt hij. "Hoewel we als mensen weinig kunnen doen om erosie te stoppen, kunnen we ons best doen om het leven in de oceaan te beschermen."

Seksbeest
Lees ook:
Seksbeest Diego zorgt voor 800 nakomelingen, soort niet langer bedreigd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore