Op zoek naar bewijs

Winnend lot van 26 miljoen dollar per ongeluk verdwenen in wasmachine

14 mei 2021 19:03 Aangepast: 14 mei 2021 19:42
Het tankstation waar het winnende lot werd gekocht. Beeld © Street View

26 miljoen dollar was de hoofdprijs van de loterij in Californië. Maar het winnende lot is waarschijnlijk verdwenen in de wasmachine. De vermoedelijke winnares moet nu zien te bewijzen dat zij echt het winnende lot had gekocht.

Deze mogelijke winnares werd gevonden doordat de organisatie van de loterij in de systemen kan nagaan waar en wanneer het winnende lot is verkocht en die gegevens ook bekend heeft gemaakt. En in het tankstation waar het om gaat, hangen beveiligingscamera's, waardoor daar bekend is wie het lot kocht. 

Niet genoeg bewijs

Maar dat gegeven alleen is onvoldoende bewijs, laat de loterij weten in lokale media, omdat de beveiligingscamera's niet van de loterij zijn. De vrouw en het tankstation zouden bijvoorbeeld onder een hoedje kunnen spelen en de beelden vervalsen. Desondanks worden de beelden wel bestudeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat ik had willen weten voordat ik…. de loterij won

Het is niet bekend wie de vrouw is. Zij meldde zich deze week bij het tankstation.

De loterij heeft in ieder geval geen belang om het bedrag achter te houden. Als er geen winnaar is, wordt het bedrag weggegeven aan een goed doel, in dit geval aan de openbare scholen in Californië. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore