Ga naar de inhoud
Heldendaad

Man VS die van brug springt om peuter te redden wil anoniem blijven

Bij het ongeluk op de brug in Maryland (VS) waren vijf auto's betrokken. Beeld © ANP

Een man die na een ernstig verkeersongeval in de Amerikaanse staat Maryland van een brug sprong om een peuter uit het water te redden, wil anoniem blijven. Het 2-jarige meisje overleefde het ongeluk door de redding.

Vijf auto's raakten dit weekend betrokken bij een verkeersongeval op een brug in de buurt van de Amerikaanse stad Ocean City.

Uit auto geslingerd

Een 2-jarig meisje werd 'uit een auto geslingerd' en belandde in het water. Dat vertelt een politiewoordvoerder aan buitenlandse media. De wagen waar zij in zat bungelde over de vangrail.

Fred
Lees ook:
Fred (70) sprong in een rijdende vrachtwagen en zette 'm net op tijd stil

Een toeschouwer aarzelde geen moment en sprong van de brug om het meisje uit het water te redden. Dat lukte. Het kind werd in stabiele conditie per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Zeven anderen raakten bij het ongeluk gewond. De toedracht blijft nog onduidelijk. 

De man die het meisje uit het water redde heeft ervoor gekozen anoniem te blijven. Hij wil dat zijn naam niet onthuld wordt.

Bekijk ook: heldhaftige redding in Turkije

01:24
Een bijzondere redding in Turkije. Een 17-jarige jongen vangt een peuter op die uit het raam valt. Hij zag het meisje bungelen en aarzelde geen moment. Het meisje heeft niets overgehouden aan de val.