Politieonderzoek

Grootste konijn ter wereld gestolen: 'Breng het alsjeblieft terug'

13 april 2021 00:18 Aangepast: 13 april 2021 08:53
Eigenaresse Annette Edwards met haar konijn Darius, enkele jaren geleden. Beeld © ANP

Het grootste konijn ter wereld, Darius, is gestolen. Het dier haalde ruim tien jaar het Guinness book of World Records vanwege zijn enorme lengte (129 centimeter). Nu is het konijn spoorloos. De politie is een onderzoek gestart.

Eigenaresse Annette Edwards looft een beloning van 1000 pond uit aan de vinder van Darius. Afgelopen weekend verdween het konijn uit zijn hok, dat bij Edwards in de achtertuin stond. Ze woont in het dorpje Stoulton, niet ver van de Britse plaats Worcester.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriest mijn konijn buiten dood? Weerman Maurice beantwoordt jullie vragen

De politie van de regio Worcestershire doet onderzoek naar de diefstal. "Wij zijn op zoek naar getuigen na de verdwijning van een prijswinnend konijn", vertelt een woordvoerder aan de Britse krant The Guardian. "Wij vermoeden dat het reuzenkonijn in de nacht van zaterdag op zondag is gestolen."

'Verdrietige dag'

De eigenaresse spreekt van een 'zeer verdrietige dag'. Ze looft 1000 pond (ruim 1150 euro) uit aan de vinder van het dier. Op Twitter smeekt Edwards de dieven om het konijn terug te brengen. "Hij is te oud om mee te fokken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore