Zou gescheiden zijn

Mrs. Sri Lanka heeft haar titel terug na onterechte 'ontkroning'

07 april 2021 17:37
Pushpika de Silva werd gelijk weer 'ontkroond'. Beeld © AFP

Pushpika De Silva is tóch officieel de winnares van de schoonheidswedstrijd Mrs. Sri Lanka. Kort nadat ze zondag won, werd haar kroon bruut afgerukt omdat ze gescheiden zou zijn. Dat blijkt achteraf toch niet het geval.

De Mrs. World-verkiezing, waar Mrs. Sri Lanka onderdeel van is, staat alleen open voor gehuwde vrouwen. Kort nadat De Silva gekroond was tot winnares pakte de huidige Mrs. World Caroline Jurie de kroon van De Silva's hoofd. Reden: De Silva zou gescheiden zijn. 

Kroon van hoofd gerukt

Jurie is toevallig ook een Sri Lankaanse en trad zondagavond onverwacht kordaat op toen De Silva net als winnares was gekroond. Ze pakte de microfoon en deelde het publiek 'streng maar rechtvaardig' mee dat aan deze missverkiezing alleen getrouwde vrouwen konden meedoen.

De winnares had volgens Jurie als gescheiden vrouw helemaal niet mee mogen doen, laat staan winnen. Ze voegde daad bij woord en rukte met enige moeite de kroon van het hoofd van De Silva, waarna ze die op het hoofd van de nummer twee plaatste.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Mrs. Sri Lanka blijkt gescheiden: kroon bruut afgerukt

De Silva zegt getrouwd te zijn, maar gescheiden van haar man te leven. De leiding van het evenement van Mrs. World in de hoofdstad Colombo, Chandimal Jayasinghe, heeft volgens plaatselijke media geoordeeld dat de Jurie haar excuses moet maken en dat De Silva echt de nieuwe Mrs. Sri Lanka is.

Juridische stappen

Naar eigen zeggen werd De Silva na de missverkiezing mishandeld en is ze onmiddellijk naar een ziekenhuis gegaan. Ook stapte ze naar de politie. Jurie moest dinsdag op politiebureau verschijnen om uitleg te geven.

De Silva heeft haar overwinning nu opgedragen aan alle alleenstaande moeders en heeft gezegd dat ze iedereen vergeeft. Behalve Jurie dan, want De Silva kondigde ook juridische stappen tegen haar aan.

In de video hieronder is te zien dat De Silva gekroond én 'ontkroond' wordt:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Argentijns dorp verbiedt 'seksistische' missverkiezingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore