Slachtoffer ontkent

Nieuwe Mrs. Sri Lanka blijkt gescheiden: kroon bruut afgerukt

05 april 2021 18:29 Aangepast: 05 april 2021 21:00
Pushpika de Silva werd gelijk weer ontkroond. Beeld © AFP

De nieuwe Mrs. Sri Lanka, Pushpika De Silva, heeft maar een paar minuten van haar nieuwe titel kunnen genieten. Ze had de kroon voor mooiste gehuwde vrouw van het land nog maar nauwelijks op, of die werd alweer afgerukt. De reden? Ze zou gescheiden zijn.

De hoogste autoriteit, Mrs. World zelf, rukte het hoofddeksel af met de mededeling dat De Silva toch geen Mrs. Sri Lanka kan zijn omdat ze gescheiden is. In de regels staat dat ze gehuwd moet zijn. De Mrs. World-verkiezingen zijn sinds 1984, in tegenstelling tot andere missverkiezingen, exclusief voor gehuwden.

Kroning

Die Mrs. World, Caroline Jurie, is toevallig een landgenote van de door haar publiekelijk onttroonde Mrs. Sri Lanka. Voor de ogen van hoge gasten, publiek en camera's kroonde ze meteen maar de nummer twee in de wedstrijd. Maar die kroning lijkt nog een staartje te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trans persoon Solange wint missverkiezing: 'Middelvinger naar wie me niet accepteerde'

Pushpika De Silva heeft namelijk  tegen Sri Lankaanse media gezegd dat ze naar de rechter stapt en dat ze wél Mrs. Sri Lanka is, omdat ze niet gescheiden zou zijn. Ze leeft gescheiden van haar man, zegt ze, maar is nog steeds getrouwd.

Gewond

Bovendien moest ze na de mislukte missverkiezing naar een ziekenhuis in Colombo, waar ze zich naar eigen zeggen aan haar hoofd moest laten behandelen aan verwondingen die ze opliep tijdens de ruwe 'ontkroning'.

In de video hieronder is te zien dat De Silva gekroond én 'ontkroond' wordt:

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore