Bevestigd aan media

Volkswagen vanaf nu Voltswagen? Welnee, 1 aprilgrap

31 maart 2021 04:24 Aangepast: 31 maart 2021 10:47
Volkswagen blijft voorlopig gewoon Volkswagen heten. Beeld © ANP

Volkswagen vanaf nu door het leven als Voltswagen? De Duitse autobouwer meldde het in een persbericht, veranderde het Amerikaanse twitteraccount en bevestigde het vervolgens aan Amerikaanse media. Maar zoals velen al verwachtten blijkt het toch om een 1 aprilgrap te gaan.

De aankondiging van Volkswagen om de bedrijfsnaam te veranderen in Voltswagen zorgde gisteren overal ter wereld voor opgetrokken wenkbrauwen. Het bedrijf zou vanaf nu door het leven willen gaan als Voltswagen om de ambities op de markt voor elektrische auto's beter kenbaar te maken. Veel media namen de bewering over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Visdeurbel weggelachen als 1 aprilgrap: 'Mensen geloven niks meer'

Enkele vertegenwoordigers van Volkswagen gaven gisteravond in de Amerikaanse pers uiteindelijk toe dat het allemaal verzonnen was. Het zou gaan om een 1 aprilgrap. Het bedrijf komt vandaag naar verwachting met een nog een verklaring naar buiten, vertelde een bron.

Niet eerste publiciteitsstunt

Het Duitse merk staat met name bekend om het dieselschandaal, toen het werd betrapt op het sjoemelen met de software om emissietesten te manipuleren. Dat heeft Volkswagen miljarden gekost.

'Voltswagen' was overigens niet de eerste publiciteitsstunt van de Duitse autobouwer. In 2003, toen Volkswagen een nieuwe Golf lanceerde, werd de Duitse thuisplaats Wolfsburg voor een paar weken omgedoopt tot Golfsburg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Volkswagen wordt gigant in elektrisch rijden: 'Gaan Tesla wegvagen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore