Ga naar de inhoud
'Mee met tijdgeest'

Monopoly krijgt 'meest ingrijpende ingreep' in 86-jarige bestaan

Bordspel Monopoly, ter illustratie. Beeld © ANP

Het bordspel Monopoly ondergaat een metamorfose. De Algemeen Fonds-kaarten, die een speler geld kosten of op kunnen leveren, worden voor het eerst in de 86-jarige geschiedenis van het spel aangepast. "Dit had al een tijd geleden moeten veranderen."

Dat meldt spelfabrikant Hasbro in een persbericht. Wie tijdens een spelletje Monopoly een Algemeen Fonds-kaart trekt, wint geld vanwege een schoonheidswedstrijd of moet een levensverzekering afsluiten. "Het valt niet te ontkennen dat deze thema's niet altijd meer van deze tijd zijn", schrijft Hasbro.

Van
Lees ook:
Van het Torentje tot Wuhan: Anna (19) ontwierp het spel Coronapoly

Daarom komen er nieuwe Algemeen Fonds-kaarten. Hasbro denkt aan thema's als afvalscheiding, sociale media en lokaal winkelen. Ook zijn er Algemeen Fonds-kaarten die gaan over het redden van puppy's en bloeddonatie. 

Hoe de kaarten er uiteindelijk uit komen te zien, mogen de spelers bepalen. Online kunnen zij hun stem uitbrengen op de 32 suggesties, waarvan er uiteindelijk 16 in het spel zullen verschijnen.

'Wereld enorm veranderd'

"De wereld is enorm veranderd sinds Monopoly meer dan 85 jaar geleden een begrip werd", schrijft het bedrijf. Toch is dit voor het eerst in de geschiedenis van het bordspel dat er inhoudelijk een grote verandering wordt doorgevoerd.

De aangepaste versie van het bordspel moet deze herfst in de winkels liggen.

Iris
Lees ook:
Iris en Corné gaan door alle straten van Monopoly fietsen