Racistisch en homofoob

Teen Vogue-hoofdredacteur raakt baan kwijt door tien jaar oude tweets

19 maart 2021 03:37 Aangepast: 19 maart 2021 03:39
Alexi McCammond had de hoofdredacteur van Teen Vogue moeten worden. Beeld © Getty Images

Tien jaar oude racistische en homofobe tweets kosten Alexi McCammond haar baan, nog voordat ze begint met werken. De 27-jarige journalist zou vanaf volgende week de nieuwe hoofdredacteur worden van het Amerikaanse tijdschrift Teen Vogue, maar dat gaat nu niet door.

Personeelsleden van het blad lieten zich de afgelopen tijd kritisch uit over hun aanstaande hoofdredacteur, Alexi McCammond. Zij zou vanaf volgende week aan het hoofd staan van Teen Vogue, een tijdschrift voor tienermeisjes.

Verschillende wegen

"Wij hebben besloten dat het beter is om verschillende wegen te gaan", liet uitgever Condé Nast gisteren weten. Dat schrijft de New York Times.

McCammond krijgt de baan niet, omdat zij tien jaar geleden, als 17-jarige, een aantal racistische en homofobe tweets plaatste. Daarin dreef ze onder meer de spot met Aziatische mensen.

Werk overschaduwd

"Deze tweets hebben het werk dat ik sindsdien gedaan heb overschaduwd", zegt McCammond in een verklaring. Ze verwijderde de tweets in 2019 en bood toen al haar excuses aan. Tijdens haar sollicitatie kwamen de opmerkingen echter opnieuw aan het licht.

"Ik wens het team van Teen Vogue het allerbeste", meldt McCammond. Het blad kreeg de laatste tijd vanwege de aanstelling niet alleen kritische reacties van personeelsleden, maar ook van lezers en adverteerders. De uitgever wil inhoudelijk verder niet reageren op het besluit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer dan 100 vertrouwenspersonen zien racisme op de werkvloer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore