'Immigratie bellen'

Mondkapje op? Mexicaans restaurant in Texas overladen met bedreigingen

08 maart 2021 02:23 Aangepast: 08 maart 2021 06:32
Ter illustratie. Beeld © ANP

Een Mexicaans restaurant in Texas is overladen met bedreigingen nadat het bekend had gemaakt dat de mondkapjesplicht er van kracht blijft. In de Amerikaanse staat vervallen deze week alle coronamaatregelen. "Mensen zeiden dat ze ons personeel aan zullen geven bij immigratie. Dit is echt verschrikkelijk."

De gouverneur van Texas liet vorige week weten dat de staat weer open gaat: niemand hoeft er meer mondkapjes te dragen en alle bedrijven mogen de deuren gewoon openen. Het virus is niet plotseling verdwenen, maar volgens de autoriteiten zijn coronamaatregelen er niet langer nodig.

Verdeeldheid

Niet iedereen is het eens met die plotselinge koerswijziging. De burgemeesters van de steden Mission, Houston en Dallas roepen iedereen gewoon nog op om mondkapjes te blijven dragen.

Waar mondkapjes ook verplicht blijven? In het Mexicaanse restaurant Picos, in de Texaanse stad Houston. De eigenaresse van die eetgelegenheid vertelde aan de Washington Post dat iedereen die een hapje komt eten verplicht is een mondkapje op te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Texas gooit de boel open: alle coronamaatregelen van tafel

Dat leverde een zee aan boze reacties op. Mensen wendden zich tot sociale media om hun onvrede met de beslissing van het restaurant te uiten. Sommige mensen schreven dat ze de Mexicaanse medewerkers aan zouden geven bij immigratie.

'Slaat echt nergens op'

"Dit is echt verschrikkelijk", vertelt eigenaresse Monica Richards. "Mensen hebben geen benul hoe het is om een bedrijf te hebben in deze moeilijke tijden. Als er dan negatieve reacties komen, terwijl wij alleen maar proberen om iedereen veilig te houden. Dat slaat voor ons gewoon nergens op."

In Texas zijn meer dan 2,6 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus, meer dan 45.000 inwoners van de staat zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Bekijk ook: dubbele mondkap = dubbele bescherming?

Veel Amerikanen dragen dubbele mondkapjes. Niet alleen bezorgde burgers maar ook Biden en Obama werden gezien met dubbele mondkapjes. Heeft dat zin?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore