Meisje (2) maakt het goed

Pakjesbezorger Vietnam redt peuter na val van elfde verdieping

03 maart 2021 22:35 Aangepast: 03 maart 2021 23:01
Het moment vlak voordat de peuter loslaat en valt.

Een oplettende pakjesbezorger wordt in Vietnam afgeschilderd als superheld sinds hij de val brak van een peuter die uit de elfde verdieping van een appartement was gevallen. Het meisje maakt het goed na haar ijzingwekkende val van tientallen meters hoogte.

Het gebeurde zondag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De bezorger, Nguyen Ngoc Manh, vertelt aan de Vietnam Times hoe hij het meisje op grote hoogte zag bungelen. Om precies onder haar te komen, moest hij over een muur klimmen en op een afdakje klauteren.

De bewoonster van een tegenoverliggend appartement filmde de val van het 2-jarige meisje:

Nguyen Ngoc Manh had moeite om zich staande te houden door de deuken in het metalen afdak. Precies op het moment dat het meisje viel, verloor ook hij zijn evenwicht. Maar in een uiterste krachtsinspanning kon hij zichzelf naar voren slingeren, waardoor de peuter nog net in zijn schoot viel.

Heup uit de kom

"Ze leek precies op mijn eigen kind. Ik was totaal door de war, ik kon alleen maar zeggen: stil maar, ik ben er." Hij zag bloed uit haar mond lopen.

Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat haar heup uit de kom was geschoten, maar dat ze verder geen noemenswaardige verwondingen had opgelopen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peuter rent op richel van appartementencomplex Tenerife

De Vietnamese premier sprak vol lof over de redding en complimenteerde Nguyen Ngoc Manh. De premier vindt dat de bezorger een onderscheiding moet krijgen. In verschillende media wordt Nguyen Ngoc Manh afgebeeld als superheld, inclusief kostuum.

'Geen held'

Dat hoeft van hem niet zo nodig. Hij zegt dat iedereen in deze omstandigheden zoals hij zou hebben gereageerd. "Ik zie mezelf niet als held. Ik wil gewoon goed doen."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore