Bellen vanaf je werkplek

Amerikaanse chirurg verschijnt op Zoom-rechtszaak vanuit operatiekamer

28 februari 2021 07:35 Aangepast: 28 februari 2021 07:37
Beeld © Sacramento Bee

Nu veel rechtszaken via Zoom worden afgehandeld, kunnen mensen voor de rechter verschijnen vanuit hun huis of hun werkplek. Dat laatste deed een plastisch chirurg uit Californië: hij belde in voor zijn rechtszaak tijdens een operatie.

De plastisch chirurg, Scott Green, moest voor de rechter verschijnen vanwege een verkeersovertreding. De man belde in met een mondkapje op en een operatieschort aan, terwijl op de achtergrond een patiënt geopereerd werd. De beelden waren te zien op een livestream van de rechtbank op YouTube.

"Bent u beschikbaar voor uw zaak?" vraagt de griffier van de rechtbank in Sacramento. "Het lijkt alsof u in een operatiekamer staat."

Green antwoord daarop: "Dat klopt, ik sta in een operatiekamer. Ik ben er klaar voor, ga je gang."

Tweede arts aanwezig

Tijdens het wachten ging Green zelfs verder met opereren. De rechter vond het geen goed idee om de rechtszaak tijdens de operatie voort te zetten. "Het lijkt me niet goed voor het welzijn van uw patiënt als ik verder ga met de zaak terwijl u aan het opereren bent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Videobellen en streamen helpt bij wegwerken achterstand rechtspraak'

Volgens Green was de rechtszaak wel degelijk mogelijk, omdat er ook een tweede arts bij de operatie aanwezig was, maar dat weigerde de rechter. De chirurg bood daarop zijn excuses aan. Hij moet nu op een later moment alsnog voorkomen.

De medische tuchtraad in Californië zegt het voorval te onderzoeken. 

Eerder deze maand was er ook al een opvallend moment tijdens een Zoom-rechtszaak in de Verenigde Staten. Een advocaat activeerde toen per ongeluk een kattenfilter, dat hij niet meer uitkreeg:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore