Mes aan poot gebonden

Man in India gedood door eigen haan bij illegaal hanengevecht

27 februari 2021 17:07 Aangepast: 27 februari 2021 19:32
Een hanengevecht in India (archieffoto). Beeld © EPA

Bij een hanengevecht in de Indiase deelstaat Telangana is de eigenaar van een haan door zijn eigen dier doodgestoken. De haan was voor het gevecht uitgerust met een scherp mesje, waarmee hij zijn baasje in de lies stak.

Op weg naar het ziekenhuis overleed de man door bloedverlies, meldt de BBC op zijn website. De haan werd enige tijd op het politiebureau vastgehouden en vervolgens overgebracht naar een boerderij.

7 cm lang mes

Het dier werd door zijn eigenaar klaargemaakt voor het gevecht toen het opvloog en probeerde te ontsnappen. De man probeerde de haan in bedwang te houden, maar werd in zijn lies geraakt door het 7 cm lange mes dat aan één van de hanenpoten was vastgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwangere olifant in India dood na eten ananas met explosieven

De politie is op zoek naar vijftien mensen die betrokken zouden zijn geweest bij het gevecht, eerder deze week in de plaats Lothunur. Ze worden verdacht van doodslag, illegale gokpraktijken en het organiseren van het gevecht.

Sinds 1960 verboden

Hanengevechten zijn sinds 1960 verboden in India, maar worden vooral in plattelandsregio's nog veel gehouden, met name rondom het hindoefeest Sankranti. Vorig jaar nog kwam een haneneigenaar om het leven toen hij in zijn hals werd geraakt door het mesje dat hij aan zijn dier had vastgebonden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore