Ga naar de inhoud
Succesvolle campagne

Gevaccineerd? In Tel Aviv krijgen jongeren dan een gratis shotje

Een jongere wordt gevaccineerd in een bar in Tel Aviv, Israël. Beeld © ANP

'Neem een shot, krijg een shotje.' Met die campagneslogan probeert Israël jongeren te vaccineren. Wie zich gisteravond in een van pop-up bars in Tel Aviv liet vaccineren, kreeg een alcoholische versnapering cadeau. 'Zo ondersteunen we ook de lokale horeca.'

Een afspraak maken is niet nodig en het vaccin is gratis. De gemeente van Tel Aviv wil het jongeren zo gemakkelijk mogelijk maken om zich te laten vaccineren. 

Daarom worden er deze week op verschillende plekken in de stad pop-up bars geopend, waar vrijwilligers mensen inenten. Dat schrijft de Jerusalem Post.

Gratis drankje

Alsof dat nog niet genoeg is, besloot de gemeente met een extra stimulans te komen. Wie een eerste prik laat zetten, krijgt een tegoedbon voor een gratis drankje. "Als de jongeren niet op komen dagen om zich te laten vaccineren, komen wij wel naar de jongeren", legt Maya Nouri, van de gemeente Tel Aviv, uit aan de krant.

Hoe
Lees ook:
Hoe kan het dat Israël al zoveel mensen heeft gevaccineerd (en wat kunnen wij daarvan leren)?

Omdat horecagelegenheden nog gesloten zijn, mogen de jongeren na hun gratis drankje niet blijven hangen. Na de twee shots moeten ze de bar verlaten.

Nouri legt uit dat het heel belangrijk is dat jongeren zich laten vaccineren: "Alleen zo kunnen we terugkeren naar een normale wereld."

'Oude leven terug'

De brancheorganisatie van horecagelegenheden in Tel Aviv is dolblij met de actie. "Horecazaken zijn bijna een jaar dicht en we missen hun afwezigheid. Hoe eerder we ons laten vaccineren, hoe sneller we ons oude leven terugkrijgen."

Vaccinatiekampioen

Israël is wereldwijd vaccinatiekampioen: het inenten verloopt er in rap tempo.

Inmiddels heeft ruim zeventig procent van de bevolking zeker één vaccinatie gehad. Zo zijn miljoenen inwoners inmiddels al beschermd tegen het virus, terwijl er in Nederland slechts enkele honderdduizenden prikken zijn gezet.

Israël
Lees ook:
Israël vaccineert iedereen razendsnel, behalve de Palestijnen