'Wees voorzichtig'

Italiaanse burgemeesters waarschuwen voor loslopende zwarte panter

16 februari 2021 06:18 Aangepast: 16 februari 2021 06:26
Een zwarte panter in gevangenschap, ter illustratie. Beeld © ANP

Inwoners van de Italiaanse regio Apulië kunnen voorlopig beter even dicht bij huis blijven. De burgemeesters van twee plaatsen in die regio roepen iedereen op voorzichtig te zijn, omdat er een zwarte panter losloopt. Niemand weet waar het dier vandaan komt, of waar het nu is.

Meerdere ooggetuigen hebben de loslopende panter in de afgelopen twee weken gezien in de buurt van de plaatsen Castellana Grotte en Acquaviva delle Fonti, in de Italiaanse provincie Apulië. Dat schrijft The Guardian

Onvindbaar

De autoriteiten kunnen het dier niet vinden, ondanks verschillende zoekacties. Filmpjes die ooggetuigen maakten zijn gisteren door experts bekeken en zij bevestigen dat het inderdaad om een zwarte panter gaat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontsnapte zwarte panter loopt over Franse daken

De burgemeester van Acquaviva delle Fonti, Davide Carlucci, riep dit weekend een noodbevel uit. Inwoners moeten het platteland rond het dorp vermijden, omdat het dier daar voor het laatst gezien is.

Honden- en katteneigenaren

"Sporten en landbouwactiviteiten op de plattelandswegen zijn verboden", schreef Carlucci in een bericht op Facebook. "De panter kan agressief gedrag vertonen. Honden- en katteneigenaren moeten ervoor zorgen dat hun dieren veilig blijven."

Dierenartsen zeggen dat de panter zich momenteel snel verplaatst, op zoek naar voedsel. Twee jaar geleden werd de Franse plaats Armentières opgeschrikt door een zwarte panter die er op de daken liep. Het verdwaalde dier werd uiteindelijk gevangen toen het een huis binnenliep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thijs stond oog in oog met ontsnapte chimpansees: '10 meter van mijn zoon af'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore