Camera-effect

Advocaat blundert tijdens hoorzitting via Zoom: 'Nee, ik ben geen kat'

10 februari 2021 02:30 Aangepast: 10 februari 2021 08:11
Het videogesprek tijdens de hoorzitting. Beeld © RTL Nieuws

Een advocaat in de Amerikaanse staat Texas is tijdens een hoorzitting via Zoom in verlegenheid gebracht. Zijn gezicht werd door een camerafilter vervangen door dat van een kat: "Ik weet niet hoe ik dit moet verwijderen. Ik ben hier, ik ben geen kat."

De Amerikaanse rechter Roy Ferguson sprak begin deze week via Zoom met de Texaanse advocaat Rod Ponton. Het gezicht van Ponton was niet te zien, in plaats daarvan verscheen er een witte kat met grote opengesperde ogen op het scherm.

"Ik geloof dat je een filter hebt ingeschakeld. Wellicht zou je even naar de video-instellingen kunnen kijken", zei de rechter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doodmoe van 9 maanden videobellen: 'Voortaan minder en korter'

"Kunt u mij horen, rechter?", antwoordde de kitten. "Ik weet niet hoe ik dit moet verwijderen. Mijn assistent probeert mij te helpen, maar ik kan eventueel alvast verdergaan", zei de advocaat, nog altijd te zien als kitten. "Ik ben hier. Ik ben geen kat."

Bekijk het fragment hier: 

'Controleer je instellingen'

De rechter twitterde het filmpje na afloop van het videogesprek. "Als je kind je computer gebruikt voordat je deelneemt aan een videogesprek, controleer dan eerst even de video-instellingen", schreef Ferguson.

Toch gingen alle betrokken er volgens de rechter 'waardig mee om'. De advocaat die als kat verscheen werd niet belachelijk gemaakt. "Professionaliteit alom", vindt Ferguson.

Ongepast gedrag

Videogesprekken hebben de afgelopen tijd vaker voor problemen bezorgd, en dat was niet altijd grappig. Zo werd er vorig najaar nog een Argentijnse parlementariër geschorst nadat hij de borsten van een vrouw kuste tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis. Een Amerikaanse journalist werd ontslagen omdat hij masturbeerde tijdens een videovergadering

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse journalist geschorst na masturbatie tijdens videovergadering

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore