Buurvrouw geschrokken

Dode man ligt maanden in Weens appartement: 'Vergeten' door gemeente

03 februari 2021 02:14 Aangepast: 03 februari 2021 13:15
Appartementen in Wenen, ter illustratie. Beeld © ANP

Een man heeft twee maanden dood in zijn appartement in het Oostenrijkse Wenen gelegen, omdat het stadsdeel 'vergeten' was hem na zijn overlijden op te laten halen. "Dit is een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden", zegt een ambtenaar.

De 66-jarige man, die alleen leefde en al lange tijd ziek was, overleed november vorig jaar in zijn appartement in Wenen.

Zijn buurvrouw, die wel eens voor hem zorgde, maakte melding van zijn dood. Ze belde de politie, omdat ze niet wist of de man vrienden of familieleden had die naar hem omkeken.

Erfenis zoeken

Ze ging ervanuit dat de politie de zaak afhandelde en de man een waardige begrafenis zou geven, schrijft The Guardian. Maar niets bleek minder waar.

Want toen de buurvrouw enkele weken geleden met een notaris meeging naar de woning om het testament te zoeken, troffen ze de overleden man opnieuw aan. Hij lag nog op dezelfde plek als waar ze hem ruim twee maanden daarvoor gevonden had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man dood gevonden in woning Assen: 'Hij heeft er wel een jaar gelegen'

Nikolaus Salzer, een ambtenaar bij de gemeente Wenen, zegt dat zoiets nog nooit eerder is gebeurd. "Er is een miscommunicatie geweest tussen het team dat de dood van de man bevestigde en de medewerkers die de overledene op moesten halen", legt hij uit. Er wordt een intern onderzoek gestart.

Nog geen begrafenis

Er is nog geen begrafenis voor de man geregeld, want de gemeente zegt nog op zoek te zijn naar vrienden of familieleden die een uitvaart willen organiseren. Als die niet gevonden worden, zal de gemeente een uitvaart voor de man organiseren.

In Rotterdam werd acht jaar geleden een dode vrouw ontdekt die al tien jaar overleden was en al die tijd in haar woning lag. Zij werd niet opgemerkt, omdat ze AOW kreeg en haar huur automatisch werd doorbetaald. Daar werd destijds door omwonenden geschokt op gereageerd: 'Mijn kinderen lagen er al die tijd naast.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fransman dood gevonden in ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore