Tot 800 euro

Schadevergoeding voor Ikea-klanten die handen met gootsteenontstopper wasten

21 januari 2021 11:45 Aangepast: 21 januari 2021 11:46
Beeld © ANP / RTL Nieuws

Klanten van Ikea in Haarlem die vorig jaar mei gewond raakten toen ze bij de ingang hun handen ontsmetten met gootsteenontstopper krijgen een schadevergoeding van enkele honderden euro's.

Dat meldt letselschadebureau JBL&G. De klanten dachten bij de ingang hun handen te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel, maar in werkelijkheid bleek in de fles een brandende vloeistof te zitten. Acht bezoekers liepen daardoor brandwonden op. Ook een medewerker van Ikea zelf raakte gewond.

Chemische reactie

In de fles zou volgens het bureau riool- en gootsteenontstopper hebben gezeten, per ongeluk verkeerd bijgevuld door een schoonmaakster. Dit veroorzaakte een chemische reactie.

Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klanten Ikea gewond door verkeerd bijgevulde fles handgel

De gewonde klanten werden opgevangen in het bedrijfsrestaurant. Sommigen waren met brandende handen en al zelf naar huis gegaan, en kwamen er pas na de eerste berichten achter wat er met ze was gebeurd, meldt het letselschadebureau. 

De huisartsen van de cliënten van JBL&G constateerden de volgende dag eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen.

Ikea keert de slachtoffers schadevergoedingen uit van 250 tot 800 euro, afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten.

Tenminste twee klanten van Ikea raakten gewond aan de handen. Tenminste twee klanten van Ikea raakten gewond aan de handen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore