Salvator Mundi

Italiaanse politie vindt gestolen schilderij dat door museum niet gemist werd

20 januari 2021 05:20 Aangepast: 20 januari 2021 06:49
De Italiaanse politie met het gestolen schilderij. Beeld © ANP

De politie in het Italiaanse Napels heeft een 500 jaar oud schilderij teruggevonden, dat was gestolen uit een museum in de stad. Het museum, dat vanwege de coronamaatregelen al maanden dicht is, miste het ontbrekende werk nog niet.

Het gaat om een kopie van Da Vinci's Salvator Mundi, dat in het Doma Museum in Napels hing. Het origineel van Da Vinci werd drie jaar geleden verkocht voor een astronomisch bedrag van 450 miljoen dollar en is daarmee het duurste schilderij ooit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste Da Vinci geveild voor 450 miljoen dollar

Deze kopie, die rond 1500 vermoedelijk geschilderd werd door Giacomo Alibrandi, is tijdens een grootschalige politieoperatie teruggevonden in een slaapkamerkast in een flatje in Napels, meldt The Guardian.

Maanden ongeopend

"Briljant werk", vindt openbaar aanklager Giovanni Melillo. "We hebben het museum benaderd en zij waren zich er niet van bewust dat het werk gestolen was."

De ruimte waar het schilderij hing, was al maanden ongeopend. De politie onderzoekt de diefstal. Er werden geen sporen van inbraak gevonden in het museum. "Mogelijk dat de georganiseerde kunstmisdaad hierbij betrokken is", vertelde Melillo.

De 36-jarige eigenaar van het appartement waar het schilderij gevonden werd, is aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Duurste schilderij ter wereld van Da Vinci hangt in jacht van Bin Salman'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore