Chic feestje

Egyptische banketbakster opgepakt vanwege cakejes in de vorm van geslachtsdelen

20 januari 2021 04:32 Aangepast: 20 januari 2021 06:55
Beeld ter illustratie. Beeld © Getty Images

Een banketbakster in Egypte is opgepakt nadat ze cakejes had gebakken met penisvormige versieringen. Beelden van de cakejes gingen rond op sociale media, waarna de autoriteiten ingrepen.

De vrouw werd gearresteerd in haar woning. Dat melden buitenlandse media. Ze had de cakejes gebakken voor een verjaardagsfeestje dat georganiseerd werd bij een chique sportvereniging in de Egyptische hoofdstad Caïro:

De cakes waren versierd met penissen en onderbroeken. Egyptische autoriteiten melden dat zulke voorwerpen 'verboden zijn volgens de islam'. Ook zouden de baksels indruisen tegen de 'Egyptische waarden'.

Onderzoek

Lokale media melden dat de vrouw werd geïdentificeerd na gesprekken met ooggetuigen. De Egyptische minister van Jeugd en Sport, Ashraf Shoby, zegt de zaak te onderzoeken. Ook de feestgangers riskeren een boete.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers verzamelden zich op Instagram: 3 jaar cel in #MeToo-zaak Egypte

De vrouwelijke bakker zou in tranen aan de openbaar aanklager hebben verteld dat de organisatoren van het feestje haar opdracht hadden gegeven de cakejes met de penissen te versieren. Ze is op borgtocht vrijgelaten.

Bekijk ook: Caïro groeit razendsnel

Egypte heeft nu officieel 100 miljoen inwoners. Vooral in hoofdstad Caïro is het druk. Zo druk dat de overheid heeft besloten een nieuwe hoofdstad te bouwen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore