Gefilmd

Basejumpers springen van dakterras Amerikaans hotel: 'Niet de bedoeling'

04 januari 2021 01:32
De twee basejumpers zorgden voor paniek op het dakterras van het hotel. Beeld © AMANDAREALITY / Twitter

Twee basejumpers hebben vorige week paniek veroorzaakt in een hotel in het Amerikaanse Nashville. Het tweetal sprong van het dakterras van het hotel, waar ze werden gefilmd door omstanders. "Wij veroordelen dit roekeloze gedrag", schrijft het hotel in een reactie.

De twee sprongen van het dakterras op de 25e verdieping van het Grand Hyatt hotel in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee. Dat terras was open voor hotelgasten en lokale bezoekers.  

Paniek

Volgens de politie veroorzaakte de sprong, die door omstanders gefilmd werd, paniek op het dakterras. Bekijk de beelden hier:

De twee landden aan de overkant van de straat op een parkeerplaats. Daar stapten ze in een auto en reden ze weg. De politie ging vervolgens op zoek naar de mannen.

Politie ingeschakeld

Het bleek te gaan om twee hotelgasten, meldde het Grand Hyatt hotel later in een verklaring. "Wij de politie ingeschakeld en hebben de basejumpers verzocht ons hotel te verlaten. Zij zijn verbannen. Wij veroordelen dit roekeloze gedrag."

Bekijk ook: basejumper bungelt uren aan Thaise rots

Een basejumper bungelde begin vorig jaar uren aan een Thaise klif. De parachute van de Oostenrijker bleef 175 meter boven de grond achter uitstekende rotsen hangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore