Na lange wandeling

Vader en 10-jarig zoontje uit Australische wildernis gered

29 december 2020 02:28
De Australische wildernis, ter illustratie. Beeld © ANP

Een vader en zijn 10-jarige zoontje zijn uit de Australische wildernis gered, nadat zij met hun auto vast kwamen te zitten. Drie vrienden met wie zij op reis waren wandelden meer dan 12 uur om hulp in te schakelen.

Het vijftal kwam op een afgelegen weg die was overstroomd vast te zitten. Dat gebeurde afgelopen weekend in het noordwesten van de Australische deelstaat Queensland.

50 kilometer wandelen

De groep besloot een nacht in de auto door te brengen. De volgende ochtend besloten drie vrienden te gaan wandelen om hulp in te schakelen. Ze vertrokken om 06.00 uur 's ochtends en wandelden richting Mount Isa, de dichtstbijzijnde plaats maar nog altijd een wandeling van zo'n 50 kilometer.

De vader en zijn 10-jarige zoontje bleven achter in de auto. De drie vrienden bereikten het politiebureau van Mount Isa na een wandeling van zo'n twaalf uur, waarna onmiddellijk een reddingsactie in gang werd gezet.

Bekijk hier beelden van de reddingsactie: 

De drie vrienden wisten precies waar de vader en zijn zoon zich bevonden en een reddingshelikopter kon de twee nog voor zonsondergang bereiken. De twee zaten toen op het dak van de auto, zij hadden geen medische hulp nodig.

Genoeg drinkwater

Helikopterpiloot Russell Proctor, die de vader en zijn zoontje redde, prijst het vijftal. "Zij volgden de juiste stappen", vertelt hij aan de BBC. "Ze hadden genoeg drinkwater bij zich en bleven op één plaats, ook toen het lang duurde voordat er hulp kwam."

Bekijk ook: indrukwekkende beelden van reddingsactie giraffen

Toen een meer in Kenia dreigde te overstromen, moesten acht giraffen eerder deze maand naar het vasteland worden gebracht. Bekijk hier beelden van de spectaculaire reddingsactie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore