Ga naar de inhoud
Op zijn 21ste

Vader geeft op sterfbed 10 dollar in bewaring voor eerste biertje van zoon

Matt Goodman met zijn eerste biertje. Beeld © Twitter / @mattg12699

Toen de vader van de Amerikaan Matt Goodman stierf aan kanker, had hij een laatste wens: hij wilde zorgen dat zijn zoon een biertje kon drinken als hij 21 jaar werd. Daarvoor gaf hij een briefje van 10 dollar in bewaring aan zijn dochter.

Zes jaar geleden overleed de vader van Matt. Hij was er graag bij geweest op het moment dat zijn zoon z'n eerste biertje dronk. Dat ging niet, omdat Matt toen 15 jaar oud was. In de Verenigde Staten moet je 21 jaar zijn om alcohol te kopen. 

Man
Lees ook:
Man klimt vlak voor vertrek op vleugel Amerikaans vliegtuig

Daarom legde zijn vader geld apart voor het eerste biertje van Matt. Hij gaf een envelop met een briefje van 10 dollar aan zijn zus. Die bewaarde het zes jaar lang. 

'Proost pa'

Al die tijd wist Matt van niks. Toen hij eerder deze maand eindelijk 21 jaar oud werd, kreeg hij de envelop van zijn zus. Hij kocht er, precies zoals de bedoeling was, zijn eerste biertje van.

"Proost Pa. Dit biertje is voor jou", schreef hij op Twitter. Hij deelde ook een foto van het bankbiljet en zijn eerste biertje:

Matt had eerst niet door wat er aan de hand was, zegt hij tegen CBS News. "Mijn zus legde het hele verhaal uit. Toen werd het wel een emotioneel moment."

Geheim bewaren

Voor zijn zus was het moeilijk om het geheim te bewaren. Alleen zij en haar moeder wisten van het briefje van 10 dollar.

Uiteindelijk was het de moeite waard, zegt ze. "Dit is precies zoals mijn vader was. Hij zou anders zelf het eerste biertje voor mijn broer gekocht hebben. Mijn vader en mijn broer waren zo close."