Direct overleden

Brit doodgeschoten doordat jager hem aanziet voor wild zwijn

04 december 2020 20:20 Aangepast: 04 december 2020 20:22
Archieffoto: een jager jaagt op wilde zwijnen in Noord-Limburg. Beeld © ANP

Een Britse expat is bij zijn huis in Frankrijk doodgeschoten door een jager die hem aanzag voor een wild zwijn. Het slachtoffer overleed vrijwel direct nadat de kogel hem had geraakt. De jager werd korte tijd later aangehouden.

"Het ongeluk gebeurde toen een groep mannen op wilde zwijnen aan het jagen was", zegt een bron tegen de Britse krant Metro over het 25-jarige slachtoffer, Morgan Keane. "Hij was buiten zijn huis hout aan het hakken toen een verdwaalde kogel hem raakte."

Het incident gebeurde in het afgelegen Franse plaatsje La Garrigue, ten noorden van Toulouse. Een 33-jarige Fransman is aangehouden en wordt verdacht van doodslag.

'Verschrikkelijk'

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar dat mocht niet baten. De jager vindt het 'verschrikkelijk wat er is gebeurd', zegt de bron. Hij was in nuchtere toestand en in het bezit van een jachtvergunning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naakte man rent achter wild zwijn aan dat er met zijn laptop vandoor gaat

Naar aanleiding van het incident is een protestloop georganiseerd. "Het jagen moet hier stoppen", zegt een vrouw tegen de Daily Mail.

Buiten bereik

In Nederland wordt de jacht op wilde zwijnen gedwarsboomd door de grote drukte in het bos. Omdat veel mensen de bossen opzoeken in coronatijd, schrikken de zwijnen van de drukte en duiken ze diep weg. Op die manier zijn ze buiten het bereik van de jagers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwijnen afschieten moeilijk door coronadrukte in bos

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore