Jackpot!

5, 6, 7, 8, 9 én 10: lottotrekking Zuid-Afrika wekt verbazing

02 december 2020 17:45 Aangepast: 02 december 2020 17:50
(Archieffoto) Beeld © iStock

Een onwaarschijnlijke lottottrekking in Zuid-Afrika. Daar rolden gisteren de cijfers 5, 6, 7, 8, 9 én de powerball 10 uit. Twintig mensen wonnen veel geld, maar veel Zuid-Afrikanen geloven niet dat de trekking eerlijk is verlopen.

Op zulke cijfers zet niemand in, zou je denken, maar niets is minder waar: liefst twintig mensen wonnen de hoofdprijs, die ze dan wel weer moeten delen. Toch levert het elke winnaar omgerekend in euro’s ruim drie ton op.

Niet onwaarschijnlijk

Alle winnaars gefeliciteerd, twitterde de Nationale Lotto van Zuid-Afrika. Het lijkt een onwaarschijnlijke reeks, maar zulke reeksen worden toch door veel mensen gespeeld, schrijven ze erbij. Zoveel zelfs, dat de hoofdprijs dus moet worden gedeeld – iets wat niet vaak voorkomt.

Maar de reacties op twitter liegen er niet om. Veel Zuid-Afrikanen kunnen het niet geloven en vermoeden fraude. Lotto zet zichzelf neer als een zwendel, zegt er éen. Een ander gelooft niet in dit toeval.

Kans 1 op 42 miljoen

De Nationale Loterijcommissie die op loterijen toeziet heeft de trekking bekeken en zegt dat alles goed is verlopen. Het is dan wel een opmerkelijke reeks, maar niet onmogelijk is hun conclusie. De kans op zo'n reeks is 1 op 42 miljoen, zeggen zij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo groot is de kans dat je met oudjaar de Staatsloterij wint

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore