Ga naar de inhoud
47 jaar samen

Amerikaans stel overlijdt één minuut na elkaar aan gevolgen corona

Patricia en Leslie McWaters waren 47 jaar samen Beeld © CNN

Meer dan 47 jaar waren ze samen, Patricia en Leslie McWaters. Maar vorige week overleed het Amerikaanse stel in dezelfde minuut aan de gevolgen van het coronavirus. "Het is mooi, maar ook tragisch. Een beetje als Romeo en Julia", vertelt hun dochter.

Het stel uit Michigan overleed vorige week aan de gevolgen van het coronavirus. "Ze deden werkelijk alles samen", vertelt één van hun twee dochters, Joana Sisk. "In die zin is het dus niet zo verbazingwekkend dat ze ook samen zijn gestorven."

'Moeder eerst'

Omdat de twee op precies hetzelfde moment overleden, wist zorgpersoneel niet wie eerst was. Daarom werd het moment van sterven in dezelfde minuut geregistreerd: om 16.23 uur 's middags (lokale tijd). "Iedereen die hen kent weet wel beter", vertelt Sisk. "Moeder was eerst. Zij was de baas."

'Voor
Lees ook:
'Voor ons was het gewoon Frank, voor anderen een icoon in de ijshockeywereld'

In de Verenigde Staten zijn meer dan 270.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Omdat het aantal ziekenhuisopnamen op blijft lopen, vrezen infectiedeskundigen dat het dodental snel verder zal stijgen.

Verpleegkundige

Ook Patricia en Leslie werden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze een week hebben gelegen totdat ze overleden. Leslie werkte tijdens haar leven als verpleegkundige. "Ook vanuit de hemel zal mijn moeder levens blijven redden", denkt Sisk. "Dat betekent zoveel voor mij."

Bekijk ook: Zo werken de kansrijke coronavaccins

02:25
Na het uitbreken van de coronapandemie startten verschillende bedrijven met het ontwikkelen van een vaccin. We zijn nu bijna een jaar verder, Europa heeft miljoenen doses aangekocht van zes verschillende vaccins. Maar hoe werken die eigenlijk?