Geheimzinnig

Mysterieuze zuil duikt op in Roemenië, kort na verdwijnen van zuil in Utah

01 december 2020 12:07 Aangepast: 01 december 2020 12:14
De nieuwe zuil in Roemenie.

In Roemenië is een zelfde soort zuil opgedoken als twee weken geleden werd gevonden in de woestijn van Utah. De driehoekige stalen monoliet in de Amerikaanse woestijn bleek eergisteren plotseling weer verdwenen. Wie het ding in Roemenië heeft geplaatst, is niet duidelijk.

Nu duikt er een soortgelijk exemplaar op bij de stad Piatra Neamt in het noordoosten van Roemenië. De vier meter hoge stalen zuil staat op Batca Doamnei Hill, een oude vesting op een heuvel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Helikopterbemanning ontdekt mysterieus voorwerp in woestijn VS

Het exemplaar is net als die in de Verenigde Staten van staal en hol. Er wordt uitgebreid gespeculeerd over een verband tussen de twee zuilen.

Goede grap

Nadat beheerders van het natuurgebied in Utah de zuil twee weken geleden vonden, is er uitgebreid gespeculeerd over de herkomst. Volgens sommigen gaat het om een project van een inmiddels overleden kunstenaar, anderen hielden het op het werk van buitenaardse wezens en weer anderen dachten aan een goede grap.

In het - verfilmde - boek van de Arthur C. Clarke 2001: A Space Odyssey, is een plotseling op aarde verschenen monoliet de bron van wijsheid voor de daar levende apen. Volgens velen is de maker van de zuil, of zuilen, geïnspireerd door Clarke.

Bekijk hier de beelden van de zuil in Roemenië:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mysterieuze zuil in woestijn Utah zou werk van dode kunstenaar zijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore