150 weggehaalde kippen

Hamza mag zijn kippen bezoeken in Drenthe: 'Ze maken het goed'

24 november 2020 16:33 Aangepast: 24 november 2020 16:43
Hamza Karaman bij Beau. Beeld © RTL

De Rotterdamse garagehouder Hamza Karaman wordt mogelijk op korte termijn herenigd met zijn weggehaalde kippen. Hij heeft een uitnodiging gekregen van dierenorganisaties om zijn kippen te bezoeken op de stadsboerderij in Emmen, waar ze tijdelijk zijn ondergebracht.

Hamza kwam deze week in het nieuws nadat de kippen waarvoor hij zorgde rondom zijn garage plots waren weggehaald door de gemeente. Jarenlang ontfermde Hamza zich over ruim 150 kippen die rondscharrelden op het bedrijventerrein vlak bij stadion De Kuip.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hamza voerde jaren 150 kippen bij De Kuip, opeens zijn ze weggehaald

Maar het is tegenwoordig stil bij de garagehouder. De kippen zijn donderdag weggehaald door de gemeente Rotterdam omdat ze overlast veroorzaakten. Ze zorgden voor te veel poep en waren een gevaar voor de auto's op de weg.

Geen kip te vinden

Gisteravond was Hamza te gast in Beau om zijn verhaal te doen. "Het gaat redelijk met me, maar ik ben een beetje verdrietig", zei Hamza. "Als ik de deur van de garage opendoe, is er geen kip te vinden."

Maar nu wordt hij mogelijk snel herenigd met zijn kippen. Comité Dierennoodhulp, Akka's Ganzenparadijs en Zwerfkip en Zo hebben de garagehouder uitgenodigd om de kippen te komen bezoeken op de stadsboerderij in Emmen, waar de kippen en hanen naartoe zijn gebracht.

Met eigen ogen

"De dierenorganisaties willen dat Hamza met eigen ogen ziet dat de hennen en hanen niet gedood zijn, zoals hij denkt, maar het juist heel goed maken", zegt Comité Dierennoodhulp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kippenboer Jop heeft het druk sinds corona: 'Iedereen wil een kip'

Ook willen de dierenorganisaties graag praten met Hamza over hoe hij op een verantwoorde wijze kippen kan houden bij zijn bedrijf.

Ze zijn in ieder geval blij dat hij de dieren al die tijd heeft gevoerd. "Want hennen en hanen horen niet op een industrieterrein en kunnen daar zonder hulp niet overleven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore