Vergissing?

Team Trump geeft persconferentie bij afgelegen tuincentrum, naast sekswinkel

09 november 2020 01:56 Aangepast: 09 november 2020 13:35
Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani aan het woord bij het tuincentrum. Beeld © Getty Images

De advocaat van Donald Trump, Rudy Giuliani, gaf dit weekend een persconferentie over de verkiezingen die de Democraten zouden willen 'stelen'. De locatie was op zijn minst opmerkelijk: Giuliani sprak op het parkeerterrein van een afgelegen tuincentrum in Philadelphia, naast een sekswinkel en een crematorium. Was hier sprake van een misverstand?

Op het moment dat Biden door Amerikaanse media werd uitgeroepen tot president van de Verenigde Staten, stond Trumps advocaat journalisten te woord. Die persconferentie over de onbewezen 'fraude' tijdens de presidentsverkiezingen, was vooraf grootst aangekondigd. Onder meer door de Amerikaanse president Donald Trump, die tweette dat zijn team bij het 'Four Seasons' in Philadelphia een 'grote persconferentie' zou geven.

'Four Seasons'

De tweet van de president werd even later vervangen door het bericht dat zijn team de persconferentie zou geven bij 'Four Seasons Total Landscaping', een tuincentrum aan de rand van de stad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Team van Trump plant nieuwe acties'

Zaterdagochtend om 11.30 uur (lokale tijd) claimde Giuliani daar dat er sprake is van verkiezingsfraude, een bewering die onbewezen is. Volgens USA Today ligt het tuincentrum op een industrieterrein aan de rand van de stad. Aan de ene kant bevindt zich een sekswinkel, aan de andere kant een crematorium.

Misverstand?

Het chique Four Seasons Hotel Philadelphia liet weten niets te maken te hebben met de persconferentie – of het tuincentrum. "Ter verduidelijking: de persconferentie van Donald Trump zal NIET plaatsvinden in ons hotel, maar wordt gehouden bij een tuincentrum dat niet bij ons bedrijf hoort", schreef het hotel in een tweet. Was hier sprake van een misverstand?

De locatie voor de persconferentie is volgens veel experts opmerkelijk. De locatie voor de persconferentie is volgens veel experts opmerkelijk.

Het campagneteam van Trump heeft geen officiële reactie gegeven. Het is dus niet duidelijk of zij per ongeluk het hotel verwisseld hebben met het tuincentrum, dat vrijwel dezelfde naam heeft. Volgens The Guardian lijkt het om een misverstand te gaan..

Viraal

Op internet ging de persconferentie van Giuliani in ieder geval onmiddellijk viraal. "Ik zou 800 jaar moppen kunnen schrijven, maar denk niet dat ik ooit zoiets grappigs zou kunnen bedenken als dit", schrijft komiek Zack Bornstein in een tweet.

Werkelijke held

Auteur Geraldine DeRuiter reageerde met: "De werkelijke held is de medewerker van het tuincentrum die de telefoon opnam en het misverstand niet op tijd de wereld uit heeft geholpen. Ik groet u, landgenoot."

Andere twitteraars zouden 'documentaires van 11 afleveringen willen kijken om erachter te komen hoe dit misverstand is ontstaan'. Of ze 'lachen nog altijd om Giuliani die tussen een crematorium en een dildowinkel onzin stond uit te kramen'.

Ook wordt er gegrapt over het feit dat zo'n klein bedrijf het toneel werd van een gigantisch persmoment. '"Ons moment komt nog wel" – loodgieters & verwarmingsinstallaties', grapt iemand anders:

Ook Giuliani zal zich de persconferentie blijven herinneren, want op het moment dat journalisten vragen konden stellen werd bekend dat Biden de 46ste president van de Verenigde Staten wordt. Een verslaggever vertelde Giuliani dat, waarna er een korte stilte viel. Toen zei hij: "Wees niet zo ridicuul."

T-shirts te koop

Het tuincentrum heeft inmiddels gereageerd. "Wij zijn trots dat we een persconferentie van een presidentskandidaat mochten organiseren. We geloven in Amerika en in de democratie".

Vanaf vandaag zal er op de website van het bedrijf kleding en andere merchandise beschikbaar zijn, schrijft het bedrijf. "Voor iedereen die een T-shirt wil kopen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore