Enorme schade

Metro knalt door stopblok bij Spijkenisse: bungelt over rand

02 november 2020 01:55 Aangepast: 02 november 2020 09:49
Een metrostel bungelt op de rand van de hoger gelegen metrobaan. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

Een metro is vannacht bij metrostation De Akkers in Spijkenisse door een stopblok gereden. De machinist is hevig geschrokken, maar heeft het voertuig zelf kunnen verlaten. De schade is groot. En de metro? Die bungelt metershoog boven de straat en het water, op een kunstwerk.

De metro is rond 00.30 uur met flinke snelheid door de stopblokken gereden. De helft van een van de metrostellen hangt op zo'n tien meter hoogte boven de straat en het water.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig, maar het is nog niet duidelijk of zij er in zullen slagen de metro te bergen. Mogelijk moet dat door een gespecialiseerd bedrijf worden gedaan, meldt MediaTV

Oorzaak onbekend

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zaten er geen passagiers in de metro.

Complex

MediaTV meldt dat de machinist uit voorzorg is overgebracht naar het ziekenhuis, maar volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio is hij niet gewond geraakt. 

Hulpdiensten zijn nog druk bezig met het veiligstellen van het metrostel. "Gezien de complexiteit gaat dit nog enige tijd duren", schrijft de veiligheidsregio. Het metroverkeer vanaf station De Akkers kan vandaag wel gewoon plaatsvinden.

'Beschadiging kunstwerk is bijzaak'

Het kunstwerk van de walvisstaart is gemaakt door Maarten Struijs. Hij is ontzettend blij dat het er stond. "Ik had het nooit zo voor kunnen stellen, maar het heeft het leven van de machinist gered. De beschadiging is bijzaak."

Het kunstwerk werd in 2002 opgeleverd en is gemaakt van gewapend polyester. "Ik ben verbaasd dat het zo sterk is", zegt Struijs. "Als kunststof 20 jaar staat verwacht je niet dat het een metrostel houdt."

Hulpverleners bij het metrostel. Hulpverleners bij het metrostel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore