Goede daad

Meisje (9) verliest honkbalplaatjes door bosbrand, krijgt er tienduizenden terug

31 oktober 2020 10:59 Aangepast: 31 oktober 2020 11:01
Reese Osterberg met een deel van haar nieuwe collectie. Beeld © KGO

Een goede daad van een Amerikaanse honkbalplaatjesverzamelaar. Toen hij hoorde dat een meisje van 9 jaar haar verzameling was kwijtgeraakt door één van de grote natuurbranden in Californië, besloot hij zijn collectie te doneren.

De familie van Reese Osterberg uit Californië verloor alle bezittingen bij een bosbrand in september. Ook de honkbalplaatjes van de 9-jarige Reese gingen in vlammen op. "Het is heel moeilijk om eraan te denken. Het brengt allemaal herinneringen terug", vertelt het meisje aan de lokale zender KGO. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Megabosbranden in superdroog Amerika door bliksem en stommiteiten

Reese honkbalt zelf en verzamelde de plaatjes de afgelopen jaren. Het lokale brandweerkorps deed een oproep om honkbalplaatjes te doneren, zodat het meisje haar collectie kon vervangen.

De oproep bereikte ook verzamelaar Kevin Ashford. Hij heeft een collectie van bijna 25.000 stuks, allemaal netjes gesorteerd en opgeborgen in dozen. Hij besloot dat Reese ze beter kon gebruiken.

Kevin Ashford met zijn honkbalplaatjes. Kevin Ashford met zijn honkbalplaatjes.

Favoriete speler

Afscheid nemen van zijn duizenden plaatjes was wel even slikken, maar hij is blij dat hij dit kon doen. "Ze gaat prachtige en bijzondere plaatjes vinden in de collectie, dat weet ik zeker."

Ergens in de dozen zit ook een honkbalplaatje van haar favoriete speler, Buster Posey, belooft Ashford. "Ik heb 'm vanmorgen nog gezien, dus hij zit erbij. En nu is hij van jou."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honkbalplaatje van Mike Trout brengt bijna 4 miljoen dollar op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore