Vlak voor oogst

Dieven stelen druiven van Canadese wijngaard: 'Genoeg voor 325 flessen'

27 oktober 2020 03:45 Aangepast: 27 oktober 2020 08:48
Een wijngaard in de Canadese provincie Quebec, ter illustratie. Beeld © Getty Images

Een bizarre diefstal nabij het Canadese Montreal: dieven stalen daar afgelopen week rijpe druiven van een wijngaard. Zo'n 500 kilo druiven verdween er in de nacht voor de oogst. "We waren verrast, geschokt, gefrustreerd, boos – alles tegelijkertijd."

Toen druivenplukkers vorige week aan de slag zouden op de Coteau Rougemont wijngaard in de Canadese provincie Quebec, sloeg de schrik ze om het hart. De rijpe druiven waren al verdwenen, slechts de kale wijnstokken stonden nog in de grond. Dat vertelt de eigenaar van de wijngaard, Michel Robert, aan CNN.

Duizenden dollars

De druiven moeten in de nacht voor de oogst zijn gestolen. Zeker 500 kilo Vidal blanc druiven, goed voor 325 flessen wijn, is verdwenen. Die wijn zou zo'n 5000 Canadese dollar (ruim 3200 euro) waard zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijn zonder sulfiet: drinken zonder hoofdpijn?

"Dit is dan het resultaat van zes maanden werk", vertelt Robert. "Zes maanden lang bekommer je je om de planten en als het dan eindelijk tijd is om te oogsten blijkt alles verdwenen."

Lege vuilniszakken

De wijngaard heeft aangifte gedaan, vertelt Robert. Maar hij verwacht daar weinig van. "De druiven zijn waarschijnlijk gestolen door een amateur wijnmaker die in zijn garage of kelder aan de slag gaat", denkt hij. Dat is op zich niet zo verrassend. "Er zijn wel eens vaker een paar druiven gestolen", legt Robert uit. Maar nooit eerder werd er op zo'n schaal van de wijngaard gestolen.

Het lijkt er volgens de eigenaar op dat iemand met een terreinwagen en aanhangwagen de wijngaard op is gereden. 's Ochtends werden er lege vuilniszakken gevonden, dus daar hebben de dieven de druiven waarschijnlijk in verzameld.

'Ongebruikelijke diefstal'

Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Een woordvoerder van de lokale politie vertelt dat het nog geen verdachten op het oog heeft van de 'zeer ongebruikelijke diefstal'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermiste Nederlander (88) uitgedroogd teruggevonden in Spaanse wijngaard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore