Niet geliefd

Wegbelijning over dode possum in Nieuw-Zeeland: 'Je had één taak'

21 oktober 2020 06:12 Aangepast: 21 oktober 2020 17:40
De wegbelijning is op het dode dier aangebracht. Beeld © Kiki / Facebook

Een Nieuw-Zeelandse wegbelijner heeft een wel heel opmerkelijke fout gemaakt: hij bracht wegbelijning aan over een dode possum die aan de kant van weg lag. De dieren zijn in het land niet geliefd, maar volgens velen gaat dít echt te ver.

De foto van de dode possum (een buideldier dat in het Nederlands ook wel voskoesoe wordt genoemd) is genomen in Pukekohe, een plaatsje op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in de buurt van Auckland. Nieuwe wegbelijning is er aangebracht over een dode possum.

Plaag

In Nieuw-Zeeland liggen regelmatig dode possums langs de kant van de weg. De dieren zijn een enorme plaag in het land omdat ze geen natuurlijk vijanden kennen. De possums eten de inheemse dieren en vegetatie op. Ze worden vaak aangereden door automobilisten.

De wegbelijners maakten de fout in Pukekohe, vlakbij Auckland. De wegbelijners maakten de fout in Pukekohe, vlakbij Auckland.

De Nieuw-Zeelandse overheidsdienst die verantwoordelijk is voor het wegennetwerk, erkent in de krant New Zealand Herald dat hier sprake is van een fout.

'Over het hoofd gezien'

"We hebben dit dier op een donkere landweg over het hoofd gezien", schrijft de dienst in een verklaring. "We hebben de aannemer gevraagd het dier te verwijderen en de wegbelijning opnieuw aan te brengen.

Op Facebook reageren enkele gebruikers lachend op het voorval, maar velen vinden dat dit te ver gaat. "Met dierenmishandeling moet je de lijn toch ergens trekken", schrijft iemand. "Het is weliswaar een possum", schrijft een ander. "Maar het is een kleine moeite om het dier eventjes aan de kant te leggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lol om zigzaggende belijning op fietspad in Almere

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore