'Excuses aan mijn vrouw'

Amerikaanse journalist geschorst na masturbatie tijdens videovergadering

20 oktober 2020 01:46 Aangepast: 20 oktober 2020 10:30
Journalist Jeffrey Toobin tijdens een boekenbal in New York in 2018. Beeld © AFP

De Amerikaanse journalist Jeffrey Toobin is geschorst door de New Yorker, het tijdschrift waar hij al meer dan 25 jaar voor werkt. De reden? Hij masturbeerde eerder deze maand tijdens een videovergadering. In een reactie biedt hij zijn excuses aan en spreekt hij van een 'gênante domme fout'. Hij dacht dat de camera uitstond.

Dat zegt Toobin in een verklaring, nadat het bericht gisteren via Vice naar buiten was gekomen. "Ik dacht dat de camera uitstond", zegt Toobin. "Ik bied mijn excuses aan, zowel aan mijn vrouw, familie en vrienden als aan mijn collega's. Ik dacht dat niemand mij kon zien."

Bekende analist

Toobin is een van de bekendste juridische media-analisten in de Verenigde Staten. Naast zijn werkzaamheden voor de New Yorker is hij ook analist bij CNN. De New Yorker heeft hem 'geschorst en een onderzoek naar de zaak ingesteld', vertelt een woordvoerder van het tijdschrift aan buitenlandse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Argentijnse parlementariër geschorst na kussen borsten vrouw

Bij CNN heeft Toobin verlof aangevraagd 'omdat hij zich momenteel bezighoudt met een persoonlijke kwestie'. In een verklaring laat het medium weten dat Toobin de komende tijd niet te zien zal zijn bij CNN.

Trending topic

Aan de online vergadering zouden niet alleen medewerkers van de New Yorker, maar ook personeelsleden van het New Yorkse radiostation WNYC hebben meegedaan. Zeker twee verschillende mensen hebben zich bij Vice gemeld om over het incident te vertellen. Toobin zelf heeft geen details vrijgegeven over het voorval. In de Verenigde Staten is de journalist momenteel trending topic op Twitter.

Gênante momenten

Het is niet voor het eerst dat online vergaderingen tot gênante momenten leiden. Vorige maand dacht een Argentijnse parlementariër dat hij even een privémomentje met zijn partner had. Dat bleek niet zo te zijn: tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis kon iedereen meekijken toen hij de borsten van de vrouw kuste. Ook hij werd geschorst.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore