In Nieuw-Zeeland

Bevallen tijdens helikoptervlucht van 8 minuten: 'Bijzonder om zo ter wereld te komen'

19 oktober 2020 01:23 Aangepast: 19 oktober 2020 01:25
Ter illustratie: een reddingshelikopter in actie. Beeld © EPA

Een Nieuw-Zeelandse vrouw die gisteren beviel van een baby heeft wel een heel bijzonder verhaal te vertellen. Het kindje kwam tíjdens de helikoptervlucht naar het ziekenhuis al ter wereld.

Dat vertelt reddingswerker Ross Aitken aan de Otago Daily Times. Hij rukte gisteren uit om een vrouw van Waiheke naar het ziekenhuis in Auckland te vliegen. De vrouw stond op het punt een kind te baren.

'Niet verwacht'

De vlucht naar het ziekenhuis duurde nog geen acht minuten, maar zo'n vier minuten na vertrek zei de vrouw dat de baby eraan kwam.

"We waren voorbereid, maar verwachtten dat totaal niet", vertelt Aitken. "We deden onze gordels af en hielpen de vrouw het kind te baren", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Romy deelt bevallingsverhaal: 'Pakte zelf mijn dochter aan'

"Een paar minuten later landden we bij het ziekenhuis, maar de moeder had haar kind toen al in de armen", zegt de reddingswerker. "Het was een zeer snelle bevalling."

'Fantastische condities'

Aitken heeft wel vaker kinderen in rijdende ambulances ter wereld geholpen, maar nooit eerder beviel een van zijn patiënten in een vliegende helikopter. "Het weer was gelukkig fantastisch, we hadden ons geen betere condities kunnen wensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Freek Vonk over eerste solovlucht als helikopterpiloot: 'Kicken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore