Na zeven maanden

Deze Japanner mocht als enige ter wereld Machu Picchu betreden

13 oktober 2020 00:39 Aangepast: 13 oktober 2020 03:41
De historische stad Machu Picchu in Peru is een trekpleister voor veel toeristen.

Zeven maanden zat hij vast in Peru, maar nu mocht de Japanse toerist Jesse Takayama dan toch Machu Picchu bezoeken. Het park opende – voor het eerst sinds maart – de deuren, speciaal voor de Japanner. "Dit is zo fantastisch. Bedankt."

De Japanse toerist was in maart naar Peru gekomen om Machu Picchu te bezoeken. Hij verbleef in een bergdorpje in de buurt van de attractie toen Peru de landsgrenzen plotseling sloot vanwege een uitbraak van het coronavirus.

Toegangskaartje

Takayama kon geen kant op en zat zeven maanden vast in het plaatsje, terwijl hij zijn toegangskaartje voor Machu Picchu paraat hield. Maar het park bleef gesloten en de Japanner kon de ruïnes niet bezoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peru zet toeristen het land uit na beschadigen Machu Picchu

In Peru zijn ruim 33.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het Zuid-Amerikaanse land heeft daarmee 's werelds hoogste sterftecijfer per hoofd van de bevolking. Langzamerhand worden vluchten naar buurlanden weer hervat, maar de toeristische industrie in Peru is volledig ingestort.

Droom

Takayama keert binnenkort terug naar Japan en had een speciaal verzoek ingediend om Machu Picchu te kunnen bezoeken. "Hij was naar Peru gekomen met de droom om naar binnen te kunnen", legt cultuurminister Alejandro Neyra uit.

Daarom besloot Peru een uitzondering te maken: de Japanner mocht onder begeleiding van het hoofd van het park de ruïnes van de Incastad bewonderen. Hij is daarmee de eerste bezoeker van Machu Picchu in ruim zeven maanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog steeds veel Nederlanders vast in buitenland: 'Er gebeurt niks'

"Dit is zo fantastisch. Bedankt", zegt hij in een video die op de top van de berg werd opgenomen. Machu Picchu betekent 'de oude berg' en is gebouwd tijdens het bewind van de Inca-keizer Pachacuti, die van 1438 tot 1471 zou hebben geleefd.

'Middenin een pandemie'

Het park zal op een zeker moment de deuren weer openen. "Momenteel bevinden we ons echter nog middenin een pandemie", legt Neyra uit. "We zullen daarom alle nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen."

Bekijk de video van Takayama hier:

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore