Op ontdekkingstocht

Twee herten gespot in het centrum van Sydney: 'Dacht dat ik droomde'

06 oktober 2020 03:42 Aangepast: 06 oktober 2020 03:44
De herten in het centrum van Sydney. Beeld © Twitter/Myles Houlbrook-Walk

Inwoners van de Australische stad Sydney keken vanochtend raar op: er liepen twee herten door de straten. Toen men probeerde de dieren te hulp te schieten, schrokken ze en gingen ze ervandoor. Sindsdien is de politie samen met de dierenbescherming in touw om de dieren terug te vinden.

Vanochtend om 06.30 uur (lokale tijd) werden de herten door meerdere inwoners van de stad gezien. "Ik dacht dat ik droomde", schrijft een inwoner van de stad op een lokale Facebookpagina. "Maar toen kwam ik iemand anders tegen die de hond uitliet en de dieren ook gespot had."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australische politie spot kangoeroe in lege straten van Adelaide

Een café-eigenaar die om 04.00 uur was opgestaan om koffie te roosteren dacht 'dat hij dingen zag', zo vertelt hij aan de Sydney Morning Herald. "Ik draaide de auto en probeerde de dieren te helpen, maar ze leken erg geschrokken van andere automobilisten."

Nog een hert spoorloos

De herten werden gezien in een appartementencomplex en zijn gespot in een garage. Een van de herten is inmiddels door de politie gevonden. Het andere hert is nog spoorloos.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat er dieren in stadscentra verschijnen. Eerder liep er al een kangoeroe door Adelaide, veroverden wilde geiten een dorpje in Wales en gingen tientallen herten op ontdekkingstocht in Londen:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore