Nieuw-Zeeland of Canada?

Amerikanen googelen massaal naar emigratie-opties tijdens debat

01 oktober 2020 04:29 Aangepast: 01 oktober 2020 04:39
Trump en Biden tijdens hun debat. Beeld © ANP

Amerikanen wendden zich gisteren massaal tot Google tijdens het chaotische debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. De zoekterm "Hoe emigreer ik naar Nieuw-Zeeland?" ging tijdens het verkiezingsdebat plotseling door het dak.

Dat schrijft het Nieuw-Zeelandse Newshub, dat de data van Google analyseerde. In de twee uur dat het debat duurde ging de zoekterm in populariteit letterlijk van nul naar honderd. Voorafgaand aan het debat werd er nauwelijks naar gezocht, terwijl de zoekterm tijdens het debat piekte in populariteit.

Of naar Canada?

Uit de data blijkt dat er vooral in de staten Oregon, Washington, Nevada en Utah naar emigratie-opties voor Nieuw-Zeeland werd gezocht. Niet alleen Nieuw-Zeeland, maar ook Canada is populair, meldt tijdschrift Forbes. Tijdens het debat zochten Amerikanen ook vaker dan normaal naar het antwoord op de vraag: "Hoe emigreer ik naar Canada?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse media: dit verkiezingsdebat is ontspoord

Ook vandaag bleven de zoektermen populair. Uit de data blijkt dat ook emigratieplannen voor Ierland, Groot-Brittannië en Australië werden overwogen, al bleken die bestemmingen niet zo populair als Nieuw-Zeeland en Canada.

'Vreselijke uitbraak'

Toen het virus vorige maand in Nieuw-Zeeland opnieuw de kop opstak, sprak president Donald Trump van een 'vreselijke uitbraak' in het land. Er werden op de dag dat hij dat zei slechts negen nieuwe besmettingen in Nieuw-Zeeland gemeld, tegenover bijna 42.000 in de Verenigde Staten.

In Nieuw-Zeeland overleden 25 mensen aan de gevolgen van het coronavirus, tegenover 206.000 coronadoden in de Verenigde Staten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Debat Trump en Biden extreem chaotisch: 'Kiezer weinig wijzer'

Grens gesloten

Slecht nieuws voor de Amerikanen: zowel Nieuw-Zeeland als Canada houden de landsgrenzen voorlopig hermetisch afgesloten. De kans dat inwoners van de VS naar een van de landen kunnen emigreren is momenteel dan ook klein.

Het debat tussen Biden en Trump liep uit op een chaotisch moddergevecht, zo concludeerde correspondent Erik Mouthaan gisteren.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore