'Hij verdiende het'

Sportief: Spaanse triatleet geeft medaille aan rivaal die afslag mist

21 september 2020 01:04 Aangepast: 21 september 2020 01:06
Een Spaanse atleet liet zijn Britse rivaal winnen tijdens de triatlon eerder deze maand. Beeld © Getty Images

Een Spaanse atleet krijgt niets dan lof voor een bijzonder sportieve actie in de laatste meters van een triatlon. Als zijn Britse rivaal een afslag mist, besluit Diego Méntrida op hem te wachten. Zo laat hij een medaille aan zijn neus voorbij gaan.

De Brit James Teagle stond op het punt om een bronzen medaille te winnen tijdens de Santander Triathlon in Spanje. Maar enkele meters voor de finish vergist hij zich en rent tegen een dranghek aan.

Ingehaald

Hij wordt ingehaald door zijn rivaal, de 21-jarige Spanjaard Diego Méntrida. Maar na enkele passen ziet Méntrida dat de Britse Teagle een fout heeft gemaakt en besluit op hem te wachten.

Bekijk de beelden hier:

'Normaal'

Daardoor wint Teagle alsnog de bronzen medaille. "Hij verdiende het", zegt Méntrida later. De wedstrijd vond vorige week plaats, maar beelden werden gisteren plotseling massaal gedeeld op social media.

De Spanjaard krijgt daar niets dan lof voor zijn 'ongelooflijk sportieve' actie. Op Instagram schrijft hij dat het voor hem de normaalste zaak van de wereld is: "Ik heb dit van kleins af aan geleerd van mijn ouders en sportclub."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kajakker geschorst omdat hij doping in drankje rivaal stopte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore